Gå-hjem-møde: Er offentligt ansatte de egentlige magthavere?


Dato og tid

Tirsdag d. 24. april 2018 kl. 17:00 til 18:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 24. april 2018 kl. 17:00

Sted

Arbejdermuseet - Festsal
Rømersgade 22
1362 København
Denmark

Arrangør

CEPOS
+45 33 45 60 30
info@cepos.dkJørgen Dichs klassiker "Den herskende klasse" fra 1973 udpegede lærere, sygeplejersker og andre offentligt ansatte som samfundets herskerklasse. I februar i år udkom Arne Hardis' biografi om den socialistiske økonom og hans kontroversielle budskab, "Den kætterske socialdemokrat. Jørgen Dich og den herskende klasse", og i den anledning inviterer CEPOS til gå-hjem-møde for at finde ud af, om vi kan bruge Dichs kontroversielle analyser til noget i dag.
 
Arrangementet afvikles meget passende i Arbejdermuseets festsal i Rømersgade i København og finder sted tirsdag den 24. april kl. 17-18.30. Tre fremtrædende økonomer og forskere, Gunnar Viby Mogensen, Jørn Henrik Petersen og Henrik Christoffersen, giver deres bud, og Arne Hardis er ordstyrer og indleder mødet med en kort introduktion til Dich.
 
De tre økonomer og forskere minder på flere måder om Jørgen Dich: Som han har de været med til at opbygge og forske i den moderne velfærdsstat. Og som Jørgen Dich har de alle tre sent i deres karriere ytret betydelig kritik af den velfærdsbygning, de var med til at opføre. Gunnar Viby Mogensen og Jørn Henrik Petersen har stået i spidsen for hver sit værk om velfærdsstatens historie, og Henrik Christoffersen har udgivet to bøger med et kritisk blik på velfærdstænkningen. Arne Hardis er forfatter og politisk redaktør på Weekendavisen.
 
P.S. Arbejdermuseet giver en fribillet til alle deltagere.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

CEPOS
+45 33 45 60 30
info@cepos.dk